Regisseur: Douglas Boswell

Douglas Boswell is een Belgisch regisseur. Na diverse succesvolle tv-series (oa ‘LouisLouise’ en ‘De Elfenheuvel’) en een aantal prijswinnende kortfilms te hebben geregisseerd, draaide hij in de zomer van 2013 zijn eerste langspeelfilm ‘Labyrinthus’, gebaseerd op een script van Pierre De Clercq.

Douglas Boswell

Zijn kortfilm ‘Romance’ heeft vele prijzen gewonnen (o.a. de Beste Kortfilm op filmfestival van Carmona, Sevilla in Spanje en Speciale Prijs op filmfestival van Warschau, Polen) en werd geselecteerd door vele andere festivals (officiële selectie Filmfestival Montréal, Internationaal Filmfestival van Vlaanderen in Gent, etc.) en aangekocht door diverse televisiestations in Europa en de VS.

www.douglasboswell.com

Douglas Boswell over Labyrinthus

Opgegroeid onder invloed van grote buitenlandse avonturenfilms was ik onmiddellijk heel enthousiast wanneer Pierre De Clercq mij het eerste treatment van ‘Labyrinthus’ liet lezen. Dat moet zo’n 7 jaar geleden geweest zijn, en sindsdien zijn we naarstig op zoek gegaan naar een manier om die computer-game-wereld op een intrigerende, unieke en toch budgettair haalbare manier vorm te geven.

Met een 14-jarige in de hoofdrol was het onmiddellijk duidelijk dat we de doelgroep 9 tot 13-jarigen wilden aanspreken, maar ik heb van in het begin samen met de hele ploeg de lat veel hoger gelegd zodat we een film konden maken, die zowel jong als oud zou aanspreken boordevol humor, avontuur en spanning. Een film waarbij jonge kijkertjes meegezogen worden in een fantasiewereld, maar waarbij ook volwassenen meegesleept worden en zich voor anderhalf uur weer jong gaan voelen. Een kinderfilm op een volwassen manier verteld en uiteengezet.

Het was fantastisch om miniaturen van de computerwereld in elkaar te knutselen, om die daarna nagebouwd te zien worden als Computer Generated Images en nu op het witte doek te kunnen bewonderen.

De meest filmische hoekjes en kantjes ontdekken in Gent, de zoektocht naar de perfecte kinderen voor onze hoofdcast en de ideale, show-stelende hond kiezen, maakten van de voorbereiding een echt plezier. De muziek waar ik voor deze film van droomde vond ik terug bij componist Pieter Van Dessel (Marble Sounds) en dankzij de visie van DOP Reinier Van Brummelen – die enkele zeer gewaagde maar ingenieuze technieken bedacht – konden we zo de computerwereld maken waar we zeer fier op zijn.

Daarnaast was het heel fijn om met onze jonge enthousiaste cast aan de slag te gaan en ze zich te zien ontplooien, waarbij ze zichzelf hebben overstegen.

Het is een eer voor mij om zulk een cast en crew te zien samenwerken aan een droom die werkelijkheid is geworden.