Producent

Savage Film - Logo‘Labyrinthus’ wordt geproduceerd door Bart Van Langendonck voor Savage Film, Peter Bouckaert voor Eyeworks en Floor Onrust voor Family Affair Films.

Savage Film produceert zowel fictie-, documentaire- als dansfilms. Het productiehuis van Bart Van Langendonck verwierf faam met de film Rundskop die, naast meer dan dertig festivalprijzen, ook een Oscarnominatie in de wacht wist te slepen.
Savage Film produceert films met een ‘scherp randje’ en met onderwerpen al zo verscheiden als de artistieke profielen van de verschillende regisseurs waarmee het productiehuis al samenwerkte (Michaël R. Roskam, Fleur Boonman, Wim Vandekeybus, Frank Theys, Bram Van Paesschen, Mike Figgis, Pascal Poissonier, Anne Teresa De Keersmaeker, e.a. Naast eigen producties coproduceert Savage Film ook regelmatig met Franstalige of buitenlandse productiehuizen (o.a. films van Klaartje Quiryns of Fabrice du Welz).

Savage Film werd eind 2006 opgericht en opereert onafhankelijk vanuit Brussel in een associatieve samenwerking met Eyeworks. Na een carrière als muziekmanager en concertprogrammator, en tien jaar als general manager van ‘Ultima Vez’, het dansgezelschap van Belgisch choreograaf Wim Vandekeybus, was Bart Van Langendonck van september 2002 tot en met september 2006 actief bij het productiehuis CCCP waar hij verschillende filmprojecten produceerde (onder andere BLUSH van Wim Vandekeybus, MARIA-DOLORES van Wayn Traub en de GAS STATION documentaireserie van Luc Vrijdaghs).

Bart Van Langendonck is stichtend lid van het VOD-platvorm www.universcine.be en van het documentaire promotie-orgaan FlandersDoc.
Hij was in 2010 commissielid documentaire bij het CRRAV (Région Nord-Pas de Calais, FR), is regelmatig jurylid (Kask, Docville, Wildcards…), ondervoorzitter van de Vlaamse filmproducentenbond (VFPB) en bestuurslid van de Media Desk Vlaanderen en vzw Ultima Vez/Wim Vandekeybus.
Hij nam de laatste jaren deel aan verschillende financierings- en coproductieseminaries – als leerling of als expert – als Eurodoc, Media Business School, European Documentary Network, Documentary Campus, Eave, Ace Producers Network e.a.