Frikke // Spencer Bogaert

Frikke

Spencer Bogaert (°1997 in Gent) deed zijn eerste acteerervaring op in het theater. Hij speelde mee in de producties ‘That night follows day (2006-2008)’ en ‘Before your very eyes (2009-2014)’ van het Gentse theaterhuis Campo Victoria. Met ‘Labyrinthus’ maakt hij zijn filmdebuut en speelt hij meteen de hoofdrol. Ondertussen is hij gecast voor een volgende filmrol (tba), waarvan de opnames voorzien zijn in 2015.

Frikke is 14 jaar en woont met zijn moeder Tilde en zusje Dorien in een Vlaams provinciestad. Hij is avontuurlijk van aard, een handige knutselaar en niet op zijn mondje gevallen. Frikke heeft een loebas van een hond die luistert naar de naam Pikkels.

Eenmaal Frikke ontdekt wat er in het verschrikkelijk spel gebeurt, ontloopt hij zijn verantwoordelijkheid niet en strijdt hij met elke vezel in zijn lijf om het leven van Nola en de andere kinderen te redden.

Rudolf // Pepijn Caudron

Rudolf

Acteur en muzikant Pepijn Caudron speelde zijn eerste filmrol, meteen de hoofdrol, in ‘Los’ van Jan Verheyen. In 1995 maakte hij zijn tv-debuut in de serie ‘Heterdaad’. Hij was erna te zien in tal van tv-series als ‘Monster!’, ‘Rang 1’, ‘De kotmadam’, ‘Zone Stad’, ‘Binnenstebuiten’, ‘Aspe’. Als muzikant (Kreng) werkte hij o.a. mee aan de soundtrack voor de film ‘Cooties’ met Elijah Wood. Als theateracteur was hij werkzaam voor Abattoir Fermé (o.m. ‘De Chaos Trilogie’), NTG, Malpertuis, Het Toneelhuis, HETPALEIS (‘Hamlet’), etc.

In een vorige leven was Rudolf een briljant ontwerper van computergames. Maar sinds enige tijd is het ‘game over’ voor Rudolf en leeft hij teruggetrokken in de stad. Tot hij op een dag met de post een geheimzinnig pakje ontvangt. Of hij een nieuw spel wil uitproberen?

Nola // Emma Verlinden

Nola

Emma Verlinden deed acteerervaring op in de musicals Oliver! en Annie. Emma is een meisje met vele talenten; ze nam o.m. deel aan voordrachtwedstrijden, verzorgde het voorprogramma voor figurentheater De Maan en won dit jaar de voorronde van de Kunstbende met een eigen nummertje op piano.

Nola is een meisje verdwaald in het labyrint. Ze heeft donker haar, opvallende ogen en van bij de eerste aanblik is Frikke een beetje verliefd op haar. Met de steun van Frikke overwint ze haar angst en onzekerheid. En naarmate de tocht vordert blijkt ze clever, moedig en vindingrijk. En ook een beetje koppig, ervaart Frikke.

Marko // Felix Maesschalck

Marko

Felix Maesschalck (°1998 in Bornem) kwam in 2010 voor het eerst op het scherm in de tv-reeks ‘Thuis’. Hij was daarna te zien in andere succesreeksen zoals ‘De Ronde’ (het personage Leon) en ‘Clan’ (waarin hij Ruben vertolkte). Hij was ook te zien in de reeks ‘Salamander’. Zijn filmdebuut maakte hij in ‘Allez Eddy’, daarna volgden nog rollen in ‘Tot Altijd’ van Nic Balthazar en ‘Los Flamencos’ van Daniel Lambo.

Marko is Frikkes klasgenoot en beste vriend. De twee zijn onafscheidelijk. Marko heeft sinds kort een oogje op Isa, een meisje van een andere school. Hij doktert allerlei ‘simpele’ plannetjes uit om haar te kunnen zien na de schooluren. En heeft dan Frikkes aansporing nodig om haar te durven aanspreken.

Meneer Arnolds // Herwig Ilegems

Arnolds - Herwig Illegems

Herwig Ilegems (°1962) speelde mee in recente Vlaamse films als ‘Groenten uit Balen’ van Frank van Mechelen, ‘Los Flamencos’ van Daniel Lambo, ‘Halfweg’ van Geoffrey Enthoven en de debuutfilm van Roel Mondelaars, ‘Plan Bart’. Hij werkte voor de eerste keer met Douglas Boswell samen voor diens kortfilm ‘Samaritan’. Op het tv-scherm speelde hij verschillende gastrollen in o.a. ‘Buiten de zone’, ‘Raf en Ronny’, ‘Super 8’, Zone Stad’, ‘Aspe’, ‘Zingaburia’, ‘Quiz me Quick’, en de verwachte reeks ‘Vriendinnen’. Hij vertolkte ook het onvergetelijke personage Herman in ‘Van vlees en bloed’ van Tom van Dijk en de rol van Rob in ‘ Met Man en Macht’ van Tom Lenaerts en Tom Van Dijk. Herwig Ilegems bedacht, schreef en regisseerde ook (samen met Bart Meuleman) de Canvasreeks ‘Duts’ en speelde tevens de titelrol. Op de theaterplanken speelde hij als freelance acteur voor uiteenlopende theaters zoals o.m. de Roovers, Jan Decorte, comp. Marius, FC Bergman. Hij stichtte ook samen met Bart Meuleman en Mark Verstraete de vzw De Zweep en creëerde samen met hen vier theaterstukken.

Meneer Arnolds is een vriendelijk ogende vijftiger en komt aan de kost als schoolfotograaf. Daarnaast heeft hij een eigen, wat ouderwets winkeltje met een fotostudio. In zijn winkel verkoopt hij filmpjes, divers fotomateriaal en fototoestellen, tweedehands en nieuw. Want Meneer Arnolds heeft het niet zo voor digitaal.

Tilde // Tine Embrechts

Tilde

Tine Embrechts (°1975) werkt als actrice in het theater bij o.a. STAN, de Kakkewieten, Laika enz… Als zangeres was Tine actief bij El tattoo del Tigre, Hormonia en bij het liedjesprogramma Jukebox 2000. Ze speelde ook rollen in de films ‘Dirty Mind’ van Pieter van Hees, ‘Turquaze’ van Kadir Balci, ‘Brasserie Romantiek’ van Joel Vanhoebroeck en ‘Morrocan Gigolo’s’ van Ismael Saidi. Het meest bekend is ze van haar televisiewerk. Ze speelde 5 jaar lang mee in de Canvas-reeks van Hugo Matthysen en Bart Peeters ‘Het Peulengaleis’ waarvoor ze in 2003 de Jozef Plateauprijs voor beste televisie-actrice kreeg. Verder speelde ze als actrice ook nog mee in: ‘De Liegende Doos’, ‘Nefast voor de Feestvreugde’, ‘Los Zand’, ‘Click-ID’, ‘Zingaburia’, ‘de Anneliezen’ en ‘Tegen de Sterren op’ en nog een hoop gastrollen hier en daar. Ook presenteerde ze samen met Bart de Pauw ‘de Kinderpuzzel’ en speelde ze mee in de prestigieuze fictiereeks van zijn hand ,’Quiz me Quick’, geregisseerd door Jan Matthijs, waar ze voor haar vertolking van de rol van Gwendy de televisiester voor beste actrice van 2013 in ontvangst mocht nemen. Op dit ogenblik toert Tine door Vlaanderen als zangeres samen met Guido Belcanto en het magische Decap-orgel met ‘Balzaal der Gebroken Harten’. Ook is ze bezig met opnames van een nieuwe fictie-reeks voor Eén: ‘Hier is Harry Buts’.

Tilde is de alleenstaande mama van Frikke en Dorien. Ze werkt thuis als grafisch ontwerpster. Soms worden moeder en dochter wel eens wanhopig van die losbol van een zoon en broer. En geen groter contrast dan Til­des nette en geordende kan­toor en de kamer van haar zoon Frikke.

Dorien // Nell Cattrysse

Dorien

Nell Cattrysse (°2006) debuteerde aan de zijde van Johan Heldenbergh en Veerle Baetens in ‘The Broken Circle Breakdown’ van Felix Van Groeningen, die haar uit 500 kandidaten weerhield. Ze had toen geen enkele toneel –of filmervaring.

Dorien is het jongere zusje van Frikke. Frikke ziet zijn kleine zus erg graag, maar zoals alle grote broers durft hij haar ook wel eens te plagen. Dorien is dol op haar poes Mops.

Eddy // Ivan Pecnik

Eddy

In 1994 studeerde Ivan Pecnik af aan Studio Herman Teirlinck en werkt sindsdien als acteur, muzikant en podiumkunstenaar. Hij is vooral bekend van het humoristische programma ‘Tegen de sterren op’ en ‘Zone Stad’. Hij speelde samen met Michaël Pas en Lien Van de Kelder in ‘Nymphomaniac’ van Lars Von Trier. Verder was hij ook te zien in de tv-reeksen ‘Clan’, ‘De Ridder’, ‘Deadline 14/10’, ‘Sara’, De Elfenheuvel’, Quiz Me Quick’,… Hij speelde ook mee in de musicals ‘Pinokkio’ en ‘Domino’. In theater acteerde hij o.m. voor KNS, ’t Arsenaal, NTG en Raamtheater.

Eddy is een zwerver die wel houdt van een pintje. Iedereen in de stad kent Eddy. Hij heeft een grote mond en een klein hartje. Op Eddy kan niemand echt kwaad zijn. Behalve…

 

Miranda // Pommelien Thijs

Miranda

Pommelien Thijs (Kessel, °2001) presenteerde mee de Ketnet-programma’s ‘Ketnet Kookt’, ‘De Zooreporters’, ‘Ketnet Kingsize’ en het VTMKzoom-programma ‘Jij kiest’. Daarna deed ze de sprong naar musical en vertolkte ze de hoofdrol in ‘Annie’ (productie van Music Hall). Ze zong ook mee in de K3-toer ‘Eyo’ als kleine Karen en zat in het koor van de kerstshows van Samson&Gert. Recent speelde ze een bijrol in de tv-reeksen ‘Vermist ‘ en ‘Vriendinnen’. Hoewel ze al enkele dubbings deed voor kinderfilms, heeft ze met ‘Labyrinthus’ haar eerste echte filmrol.

Miranda is 13 jaar en stelt altijd de foute vragen op het foute moment. Ze werkt vooral Marko op de zenuwen.